BYGHERRE: COBO XI B Ejendomme P/S C/O Core Property Management P/S
ENTREPRISEFORM: Fagentreprise
UDFØRT: 15. maj 2023 – 19. september 2023
MILJØ: PCB og Tungmetaller

Restaurering af fredet 1700-tals anlæg som omdannes til fremtidige studieboliger. Fredningen af anlægget omfatter alle 7 bygninger samt anlæg og terrænet i sin helhed. Byggesagen er en adskilt nedrivningsentreprise, som er udført forud for en hovedentreprise. Den omfattende renovering er foregået i alle længer samt gartnerhuset. Ejendommene er et historisk betydningsfuldt kompleks, der tidligere blev brugt som et stearinlysdrypperi.

Projektet kombinerer derfor respekt for historisk arkitektur med nutidens behov, hvilket sikrer bevaringen af historien, samtidig med at bygningen gøres egnet til fremtidig brug. Nedrivningsarbejderne omfattede faste installationer, apteringer, vægge, bærende konstruktioner og installationer. Arbejdet har krævet en gennemgående miljøsanering af vægge indeholdende PCB og metaller.

Som altid har LH Hockerup et skærpet fokus på genanvendelse og derfor er arbejdet udført ud fra principperne om selektiv nedrivning. Alle overskydende mursten er kørt til Roskilde Miljøcenter for genanvendelse, hvor de bliver knust og benyttet til stabilgrus. Jern er kørt til Lyngby Produkt, hvor det omsmeltes til nyt jern. Gipsvægge mm. er kørt til RGS Roskilde, hvor det knuses og tilsættes ny gipsproduktion og isolering er kørt til RGS Nordic, hvor det knuses og tilsættes ny isolering. Tegl, sanitet, glaseret er kørt til Damifo, hvor det knuses og benyttes i produktionen af ny isolering.