Vi er stolte af at have leveret gitterspær til Habitatbar på NorthSide!

Arkitekterne Jens Pedersen og Jon Andersen er mændene bag projektet, og de har været ualmindelig dygtige til deres arbejde. Ved hjælp af digitale systemer har de kunnet håndtere ressourcestrømme, kontrollere ressourceforbrug og på den måde få et maksimalt udbytte af genbrugte materialer ved at mindske spild gennem design modifikationer.

Vi sendte Rebekka over for at møde Jens på pladsen og se det færdige resultat. Her fortalte Jens om sine tanker bag at bygge med genbrugsmaterialer:

  • “Når man ønsker at bygge med genbrugsmaterialer, er det udfordrende at følge en almindelige bygge proces, da man ikke ved, hvilke materialestrømme der er til rådighed. Derfor bliver det vigtigt at introducere designfleksibilitet, som kan gøre det muligt at bygge af det, som man har til rådighed”.

Fakta: Habitatbar er ud over skruer og beslag hovedsageligt opbygget af genbrugsmaterialer, hvor 15 gitterspær fra Åhaven i Odense er blevet omdannet til bar front og disk. Andre genbrugsmaterialer er anskaffet ved VTI og TheUpcycle.

Med i projektet er også Peder, DTD Group, en gruppe frivillige, Tuborg og selvfølgelig NorthSide. Tak for et godt samarbejde!

Sidst men ikke mindst en særlig tak til Enemærke & Petersen A/S og Civica, som er vores gode samarbejdspartnere på projektet i Åhaven, og som om nogen forstår at tænke cirkulært.