Projekbeskrivelse

BYGHERRE: Region Syddanmark
KONTAKTPERSON: Ulf Hammer Eriksen
ENTREPRISEFORM: Fagentreprise
UDFØRT: December 2018 – marts 2020
ENTREPRISESUM: Kr. 2.939.643,00
MILJØ: Bly, PCB, tungmetaller og asbest
BEMANDING: Ca. 5-10 stk.

LH Hockerup A/S har udført indvendig nedrivning og miljøsanering i stueetagen på Sønderborg Sygehus – også kaldet Ambulatorietorvet. Opgaven udføres i forbindelse med ombygning af det gamle sygehus fra 1974-86 til et nyt specialsygehus. Her blev ca. 5.000 m2 ombygget, heriblandt en totalrenovering og modernisering af hele stueetagen og vandrehallen samt etablering af en ny hovedindgang.

Da Sønderborg Sygehus er i drift, i forbindelse med nedrivningsarbejdet og er et trafikeret område for patienter og besøgende, er der blevet stillet store krav til at arbejde i bestemte tidsrum. Derudover har LH Hockerup A/S i nedrivningsperioderne med meget støv, i samarbejde med Sygehuset, aflukket Sygehusets diverse ventilationer, for ikke at sprede støvet ind i bygningen.

Da Sønderborg Sygehus har skulle bibeholde indvendig stenkant langs bygningen samt vinduer, har LH Hockerup A/S stået for total afdækning.

Grundet bygningens alder er der udført miljøsanering i forbindelse med nedrivningen. Der er blandt andet fundet spor af bly, PCB, tungmetaller og asbest.